Electrostimularea creierului ii ajuta pe cei bolnavi de Parkinson

Facebook Twitter Comenteaza
Electrostimularea creierului ii ajuta pe cei bolnavi de Parkinson

Electrostimularea creierului s-a dovedit a fi extrem de benefica pentru pacientii care sufera de maladia Parkinson, imbunatatind semnificativ calitatea vietii, dupa cum arata un studiu realizat de cei mai buni neurochirurgi de la Universitatea Birmingham.

 

Atat medicii, cat si pacientii au fost de acord ca electrostimularea este mult mai eficienta si este necesara pe langa administrarea unei medicatii. Cu ajutorul ei au reusit sa reduca rigiditatea musculara, tremorul si au avut nevoie de mai putine medicamente, potrivit cercetarilor aparute in publicatia The Lancet Neurology si citate de DailyMail.

Procedura presupune implantarea chirurgicala a unor mici electrozi in regiunea creierului, care controleaza miscarile.

Cand electrozii sunt stimulati, acestia inhiba semnalele eronate ale creierului care cauzeaza tremurul. La cel mai complex studiu au participat 255 pacienti care sufereau de o forma avansata de Parkinson si care urmau sa faca tratamanet prin electrostimularea creierului. Aproximativ 25% dintre pacientii aveau peste 70 de ani. Dupa cele 6 luni de terapie, 71% dintre pacienti au remarcat ameliorari ale functiilor motrice, avand mai putine miscari necontrolate. Totusi, informatiile recente arata ca implantarea de electrozi in creier poate avea si consecinte neplacute.
Printre acestea se numara infectiile, tulburarile sistemului nervos, afectiuni cardiace sau psihiatrice.

Boala Parkinson este o boala degenerativa care survine in urma distrugerii lente si progresive a neuronilor. Zona afectata joaca un rol important in controlul miscarilor, de aceea persoanele afectate prezinta gesturi rigide, incontrolabile, tremor si instabilitate posturala. Printre factorii declansatori ai bolii se numara: pesticidele, drogurile, virusii, loviturile la cap, stresul, pierderea protectiei celulelor nervoase.
 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Angela pe 29 Aug 2011, 20:03
    informatii

    Am citit ca printre factorii declansatori ai bolii parkinson poate fi si lovitura la cap.Cu 3 luni in urma am cazut in baie si m-am lovit in partea din spate a capului undeva in spatele urechii stangi de WC.Ma doare foarte,foarte slab si acum doar daca apas foarte tare cu mana in zona respectiva.E posibil ca aceasta lovitura sa-si puna amprenta in timp?Si daca da ce ar fi indicat sa fac?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod