E timpul sa reduci sarea daca ai hipertensiune arteriala!

Facebook Twitter Comenteaza
E timpul sa reduci sarea daca ai hipertensiune arteriala!

Avem nevoie de sare si sodiu pentru buna functionare a muschilor, a celulelor nervoase, precum si pentru controlul tensiunii arteriale si a volumului sangelui aflat in circulatie. Dar noi depasim cu mult cantitatea recomandata!

 

Ce trebuie sa retii in cazul in care ai probleme cu tensiunea arteriala este ca tocmai acest consum ridicat de sare iti vine de hac de fiecare data cand tensiunea ta creste peste limita normala. De ce? Pentru ca atunci cand consumam sare, organismul are tendinta de a retine fluide, lucru care se manifesta prin cresterea tensiunii arteriale din cauza maririi volumului de sange aflat in circulatie.

Ateroscleroza, problemele cu rinichii si cu vasele sanguine, atacul de inima sunt cateva dintre bolile care te pot afecta in cazul in care ai hipertensiune arteriala.

 

 

Cum sa reduci sarea din alimentatia ta?


Dr Anda Avramescu, medic specialist medicina generala, Rezident an I Diabet si Nutritie iti propune cateva sfaturi pe care sa le urmezi:

  • Consuma mai multe alimente proaspete, neconservate. Daca totusi optezi pentru produse preparate, alege-le pe cele cu continut scazut de sodiu;
  • Redu cat mai mult aportul de sare din retetele de gatit;
  • Inlocuieste sarea cu condimente naturale (piper, ardei iute, marar, patrunjel, oregano, busuioc);
  • Foloseste cu moderatie sosurile;
  • Foloseste cu atentie sarea hiposodata. Din obisnuinta gustului mai sarat, ai tendinta de a folosi mai multa.
    In plus, aceste substitute de sare contin mai mult potasiu. Prea mult potasiu poate fi daunator, daca exista afectiuni ale rinichiului sau in cazul unei medicatii pentru hipertensiune.


De retinut! Gustul pentru sare se dobandeste, deci este reversibil
 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Amalia pe 31 Iul 2012, 18:21
    fara sare

    Interesant articol. asa este mai ales daca ai hipertensiune stiu ca nu trebuie sa consumi sare in exces. Ideea e ca mancam mult pe la fast food tot felul de prostii care sunt pline nu numai de E-uri ci si de sare. Fratele meu era fan fast food pana a suferit anul trecut in preinfarct. Avea tensiunea foarte mare. Noroc ca sta in brasov si l-am dus imediat la clinicco, (www.clinicco.ro), foarte buna clinica, au doctori extraordinari. Acum incearca sa duca o viata sanatoasa si sa tina tensiunea sub control.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod