Doua oua pe zi ajuta la reducerea nivelului de colesterol

Consumand doua oua pe zi iti poti reduce nivelul de colesterol si poti pierde din kilogramele in plus, sunt de parere specialistii.
Un studiu publicat in Jurnalul European de Nutritie a descoperit ca persoanele care consuma 2 oua pe zi, ca parte a unei diete sarace in calorii, reusesc sa scada in greutate si sa reduca nivelul colesterolului.

Cercetatorii au recrutat 50 de voluntari supraponderali pentru a lua parte la un studiu de 12 saptamani, in care li s-a impus o dieta saraca in calorii. Voluntarii au fost impartiti in doua grupuri, unul dintre grupuri incluzand ouale in dieta zilnica. Ambele grupuri de voluntari au inregistrat o scadere in greutate si a nivelului de colesterol.

Rezultatele studiului arata ca ouale nu duc la cresterea nivelului de colesterol din sange, cum se credea.

"Nu exista dovezi clare care sa arate o legatura intre consumul de oua si bolile cardiovasculare," declara autorul studiului Dr.
Bruce Griffin.

Sursa: Mail On Sunday
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dan pe 22 Aug 2011, 11:44
    incultilor

    Oul are tiamina si lecitina deci indiferent daca oul are colesterol prin aceste doua vitamine, colesteroul este anihilat.considerati-le ca si antidot.pe termen lung oul SCADE COLESTEROLUL !

    1
    0

  • monica pe 4 Sep 2008, 15:15
    Nu prea cred

    Eu stiam ca trebuie cosumate doar de trei ori pe saptamana oua, deoarece sunt toxice.

    0
    1

  • inada pe 31 Aug 2008, 17:00
    Eroare

    Sunteti siguri ca aceste articole le traduceti corect?

    0
    1

  • Stela pe 30 Aug 2008, 17:58
    Ouale si colesterolul

    Pareri si pareri. Unele mai stiintifice, altele mai fantastice. Realitatea este insa, cu totul alta. Exemplul pe care am sa-l dau este sub ochii mei de 10 (zece) ani. Este vorba despre tatal meu care, in urma unei anemii pernincioase, a fost sfatuit sa consume 2 (doua) oua pe zi. Si asta face de 10 ani, iar nivelul colesterolului ii este mai bun decat al meu, care sunt vegetariana. Dupa nasterea celui de-al doilea copil am tinut o cura de slabire (a clinicii Mayo) cu "oua fierte 10 minute". Si a dat rezultate foarte bune. Asa ca.....

    1
    0

  • Stela pe 30 Aug 2008, 17:57
    Ouale si colesterolul

    Pareri si pareri. Unele mai stiintifice, altele mai fantastice. Realitatea este insa, cu totul alta. Exemplul pe care am sa-l dau este sub ochii mei de 10 (zece) ani. Este vorba despre tatal meu care, in urma unei anemii pernincioase, a fost sfatuit sa consume 2(doua) oua pe zi. Si asta face de 10 ani, iar nivelul colesterolului ii este mai bun decat al meu, care sunt vegetariana. Dupa nasterea celui de-al doilea copil am tinut o cura de slabire (a clinicii Mayo) cu "oua fierte 10 minute". Si a dat rezultate foarte bune. Asa ca.....

    1
    0

  • Maria pe 30 Aug 2008, 11:46
    Orisice e posibil

    S-ar putea, ca solutia sa fie valabila pentru anemici si bineinteles sa nu consumi grasimi "rele".

    1
    0

  • Simi pe 29 Aug 2008, 07:23
    Imposibil

    Se stie clar ca, consumul de oua creste colesterolul! 2 oua pe zi sunt foarte multe !!! consumul este recomandat la 1 -2 pe saptamana. dar se trezesc niste inculti... care se numesc oameni de stiinta, si nu fac diferente intre "colesterolul bun", cel gasit in fructele oleaginoase si seminte si cel "rau", cel gasit in grasimi si... oua!!!

    0
    1

  • Codin pe 28 Aug 2008, 17:06
    Studiile stintifice

    O gramada de tampenii sunt mai nou rezultatele unor "studii stintifice". Faceti cura cu unt si scadeti garantat colesterolul. Am facut eu un studiu (pe caini ).

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod