Doar 28% dintre romani au incercat vreodata sa slabeasca

Facebook Twitter Comenteaza
Doar 28% dintre romani au incercat vreodata sa slabeasca

Romanii s-au dovedit a fi una din natiile cele mai indiferente la problemele legate de silueta: doar 28% au incercat vreodata sa slabeasca, arata cel mai recent sondaj global exclusiv despre obezitate si dieta. efectuat de revista Reader's Digest pe 16.000 de respondenti din lume.

 

Daca in SUA se inregistreaza cel mai mare procent al femeilor care isi doresc ca sotii lor sa fie mai supli, iar in China se consuma cele mai multe pastile de slabit, se pare ca romanii nu sunt stresati de aceste lucruri. Numai 6% dintre romani cred ca excesul de greutate le-ar putea afecta cariera si doar 11% cred ca nu si-ar mai gasi iubirea din acest motiv, arata sondajul efectuat de revista Reader's Digest pe un esantion de 16.000 de oameni din Romania si alte 16 tari.

Din cercetare a rezultat si un potential plan de dieta, cu idei interesante din toata lumea.

Iata cateva dintre diversele obiceiuri culturale si practici care ii ajuta pe oamenii de pretutindeni sa ramana supli si sanatosi:

  • Thailanda crede in mancarea condimentata. Ardeiul iute accelereaza metabolismul si arde caloriile in plus;
  • Romanii si ungurii iubesc muraturile. Iar acestea impiedica depunerea grasimilor;
  • Elvetia recomanda muesli, cereale bogate in fibre si care contin ovaz, nuci si fructe. Acestea au legatura cu sanatatea si controlul greutatii;
  • Brazilienii consuma orez si fasole aproape la fiecare masa, iar cercetarile arata ca acestea reduc cu 14% riscul de a deveni supraponderal, in comparatie cu dietele obisnuite;
  • Olandezii consuma aproximativ 85 de milioane de heringi pe an.
    Bogat in acizi grasi Omega 3, heringul reduce nivelul de hormoni ai stresului: cortizonul si insulina;
  • Pentru India, Finlanda si Olanda, ingredientul principal al curei de slabire este miscarea: yoga, plimbari in aer liber sau ciclism. 

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod