Doar 1% dintre romani cunosc semnificatia stampilei de pe ou

Facebook Twitter Comenteaza
Doar 1% dintre romani cunosc semnificatia stampilei de pe ou

In luna ianuarie numai 1% dintre romani stiau ca stampila de pe ou indica si modul de crestere al gainilor.

 

Asta arata rezultatele unui sondaj de opinie realizat pe un esantion de 1250 de respondenti de catre organizatia pentru protectia animalelor Vier Pfoten. In acelasi timp, 82% dintre romani se declara preocupati de conditiile in care traiesc gainile care produc ouale.

"Suntem placut surprinsi ca majoritatea covarsitoare a populatiei din Romania se declara sensibila la conditiile in care traiesc gainile care ne ofera oua pentru alimentatie.

In acelasi timp suntem extrem de dezamagiti ca la aproape 4 ani de cand exista stampila de pe ou doar 1% dintre romani stiu ce inseamna aceasta. Asta dovedeste ca pana acum nu s-a facut informare adecvata si ca stampila s-a aplicat aproape degeaba atatia ani", a spus Veronica Tulpan, coordonator proiecte nationale in cadrul organizatiei.

Din acelasi sondaj a rezultat ca 53% dintre romani ar plati mai multi bani pentru a consuma oua care provin de la gaini crescute in alte moduri decat in baterii.
 
Modul de crestere in aer liber al gainilor indicat de cifra 1 de pe stampila presupune ca acestea au la dispozitie o suprafata semnificativa unde pot iesi in aer liber. Totodata, acestea se pot bucura si de adapost inchis cu mediu controlat.
Astfel ele isi pot satisface liber nevoile fiziologice si comportamentale. In plus, sistemul de crestere ecologic indicat de cifra 0 a stampilei atesta ca hrana gainilor are certificare ecologica. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod