Divortul poate afecta grav sanatatea

Divortul are un impact negativ asupra sanatatii indivizilor si se pare ca nici macar o noua casnicie nu poate combate raul facut deja, se arata intr-o cercetare publicata in revista Journal of Health and Social Behaviour.
Potrivit autoarei studiului, Linda Waite de la Universitatea din Chicago, persoanele care se recasatoresc dupa un divort sau dupa ce au ramas vaduve, tind sa fie mai fericite si mai putin depresive decat cele care aleg sa ramana singure tot restul vietii. Totusi, nici macar lucrul acesta nu imbunatateste starea de sanatate care s-a deteriorat in urma divortului.

Studiul a cuprins 8.652 de voluntari cu varste cuprinse intre 51 si 61 de ani si a aratat faptul ca persoanele divortate au un risc cu 20% mai mare sa dezvolte boli cronice, precum diabetul sau afectiunile cardiovasculare, fata de persoanele care au o casnicie mai mult sau mai putin fericita.
In ceea ce priveste persoanele recasatorite, riscul de imbolnavire in cazul acestora este de 12%.

Potrivit cercetatorilor, din aceasta cauza, oamenii ar trebui sa lupte mai mult pentru a-si mentine casnicia, exceptand situatiile in care aceasta devine distructiva din diverse motive.

Sursa: Yahoo Salute
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod