Directorul executiv al Agentiei Nationale de Transplant a fost destituit din functie

Dr. Victor Zota, directorul executiv al Agentiei Nationale de Transplant a fost destituit din functie, incepand cu data de 3 august 2009.
Decizia conducerii Ministerului Sanatatii este una administrativa si a fost luata in urma unui control efectuat saptamana trecuta de o echipa de control a ministerului, in care au fost constatate nereguli grave in aplicarea unitara a legii, fapt ce constituie abatere disciplinara.

Decizia MS nu substituie alte masuri de natura legala sau penala care vor fi luate in acest caz de catre institutiile abilitate ale statului ce efectueaza in prezent cercetari. Incepand cu aceeasi data, pana la ocuparea postului prin concurs, la conducerea institutiei a fost numit dr.
Velio Toma.  

MS va mai efectua, in perioada urmatoare, un control de fond in ceea ce priveste derularea activitatii ANT. De asemenea, se va propune modificarea legislatiei in ceea ce priveste functionarea, autorizarea si acreditarea unitatilor sanitare, precum si stabilirea sanctiunilor pentru acestea in conditiile nerespectarii legislatiei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod