Din ce in ce mai multi romani vor sa se vaccineze

Facebook Twitter Comenteaza
Din ce in ce mai multi romani vor sa se vaccineze

Campania de vaccinare a MS este gratuita si a fost extinsa la toate categoriile de persoane, atat cele asigurate, cat si cele care nu au asigurari de sanatate.

 

Pana in data de 3 ianuarie au fost vaccinate 210 000 de persoane, iar dupa aceasta data solicitarile au crescut de cel putin 10 ori, apreciaza medicii specialisti. “Ne bucura faptul ca romanii incep sa inteleaga importanta vaccinarii si ca aceasta reprezinta singura modalitate de protectie in perioada de pandemie. Imi pare rau insa ca a trebuit sa se prapadeasca 73 de persoane ca sa intelegem acest lucru”, a declarat astazi prof.

dr. Adrian Streinu-Cercel intr-o vidoeconferinta cu prefectii si directorii directiilor de sanatate publica.

S-a solicitat suplimentarea dozelor de vaccin


In cadrul videoconferintei, directiile de sanatate publica judetene au informat ca stocurile de vaccin gripal pandemic CANTGRIP au fost epuizate si s-a cerut suplimentarea acestora cu peste 120 000 de doze. Prof dr. Adrian Streinu -Cercel a atras atentia tuturor responsabililor locali ca actiunea de vaccinare este foarte importanta si trebuie accelerata in aceasta perioada de pandemie, cand rata de transmitere a virusului a crescut la 8-10 % de la 3-4 %.



Oficialul MS a subliniat ca trebuie continuata sustinut campania de vaccinare in unitatile de invatamant. “Reamintim inspectoratelor scolare asupra obligatiilor pe care cadrele didactice le au de a face triajul epidemiologic la intrarea la cursuri, conform procedurilor transmise de Ministerul Sanatatii. De asemenea, vreau sa va anunt ca incepand de saptamana viitoare, la aparitia unui caz confirmat de A/H1N1 intr-o clasa, activitatea cursurilor se va suspenda 24 de ore, nu 7 zile asa cum era prevazut, timp in care se va realiza dezinfectia”, a spus prof dr.
Adrian Streinu -Cercel.
 
Directiile de sanatate publica au obligatia de a organiza in regim de urgenta centre de vaccinare antipandemica in unitatile sanitare, mai ales in cele de boli infectioase pentru a creste rata de vaccinare in aceasta perioada de plin val pandemic. Aceste centre sunt destinate in special persoanelor neasigurate sau care nu au medic de familie.
 
Secretarul de stat a atras atentia medicilor de familie ca s-au primit reclamatii din partea pacientilor ca in cabinetele de medicina primara nu exista vaccin, sau medicii nu vor sa vaccineze impotriva gripei A/H1N1.
Orice refuz de a vaccina cetatenii sau obligarea acestora de a semna declaratii prin care sa isi asume eventualele reactii adverse ale vaccinului reprezinta actiuni care pot fi sanctionate. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod