Diferentele dintre forma rotunda si anatomica a implanturilor mamare

Exista 2 forme de baza a implanturile mamare: forma rotunda si cea anatomica. Intelegerea diferentelor dintre aceste 2 forme este esentiala in alegerea implantului potrivit.

Implantul rotund este forma tradiționala a implantului mamar și rămâne cel mai folosit implant pentru femeile din toata lumea care opteaza pentru agmentarea mamara. Implanturile rotunde pot crea sâni moi, rotunzi și frumos proportionati. Disponibilitatea implanturilor in o gamă variata de diametre și trepte de proiecție oferă o mare flexibilitate în potrivirea implanturile mamare rotunde la aproape orice tip de san sau corp.

Un avantaj important al implanturilor rotunde este acela ca implanturile mamare rotunde tind să fie mai suple comparativ cu implanturi anatomice si se simt mai fluide in sani. Implanturile pot avea proiecții diferite, proiectia fiind distanța dintre punctul cel mai din fata al implantului, care de multe ori se afla in spatele mamelonului, si baza sa, care este asezata pe peretele toracic. Implanturile mamare cu proiecție mare sau inalta, obtin o proiecție care in mod normal ar necesita implanturi mamare cu baze mai mari si volum mai mare.

Femeile care doresc să fie mai pline în partea de sus a sanilor vor considera probabil, ca implantul rotund este o alegere mai bună.

Pe de alta parte, unele paciente cred ca implanturile rotunde arata prea artificial, și vor alege implanturile anatomice, deoarece simt că acestea arată mai natural. Deoarece implantul este rotund, este simetric, și atunci rotația implantului nu este o problemă. Implantul rotund de obicei, costa mai puțin comparativ cu implantul anatomic.

Implanturile mamare cu forma anatomica, sau in forma de lacrima, umplute cu gel siliconic inalt coeziv sunt concepute pentru a-si menține forma și sunt adesea numite implanturi cu "formă stabilă". Acest gel de silicon este mai gros decât siliconul din implanturi traditionale rotunde și poate mentine o formă definită.

Aceste implanturi sunt concepute într-o mare varietate de forme de lacrimă. De exemplu, unele sunt proiectate ca ovale "inalte", iar unele sunt ovale "late". Deoarece siliconul inalt coeziv este ferm decât silicon din implanturile rotunde, aceste implanturi vor fi mai ușor simțit la pacientele mai slabe, comparativ cu implanturi rotunde umplute cu gel de silicon.

Implanturile anatomice sunt dispozitive excelente și oferă o altă opțiune excelenta pentru femei. Deoarece aceste implanturi sunt realizate intr-o mare varietate de forme, un grad mai mare de control poate fi adăugat în potrivirea formei si dimensiunilor implanturilorcu anatomia feminina și forma dorita a sanului. Acest control este util în special la pacientele care doresc să sublinieze umplerea unei anumite portiuni a sanului, cum ar fi polul superior.

Într-un astfel de caz, se poate folosi un implant anatomic ce este mai “inalt” decat este lat.

Denumirea de implant “anatomic” vine de la forma sa, cu un contur înclinat, sau in panta, care umple mai mult partea de jos a sanului decât partea de sus, mimand forma anatomica a sanilor naturali. Chiar dacă partea superioară a implanturilor anatomice nu este la fel de plina ca cea a implanturile rotunde, ele ofera o proiecție mai mare decât implanturile rotunde cu aceeași volum dat. Pentru femeile care isi doresc o marire a sanilor care sa aiba un aspect mai natural, implanturi anatomice sunt alegerea potrivita.

Intre implanturile mamare anatomice si cele de forma rotunda, de obicei cele anatomice care costă mai mult, ceea ce este un aspect de luat in seama pentru cei îngrijorați de cheltuielile financiare.

Implantul anatomic este alegerea cea mai potrivita in cazul sanilor mai lasati, deoarece va umple partea de jos a sanilor si va oferi suport glandei mamare ce va umple restul sanului.

Rotund vs Anatomic

Alegerea implantului mamar este un proces complicat și necesită o consultatie detaliata care sa includa o discutie despre obiectivele fiecarei paciente, o examinare detaliată și o discuție cuprinzatoare. Avand aceste informatii despre despre elementele de bază a ceea ce oferă aceste forme diferite de implanturi mamare este cu siguranta un pas inainte spre găsirea aspectului dorit, dar este foarte util ca inainte de interventie sa aveti o conversație cu un expert care se ocupa cu aceste implanturi zi cu zi.

Sursa:Dr. Ion Zegrea -medic specialist de Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă
www.elysium.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Descoperire șocantă: 3 oameni au murit de cancer după ce au primit organe de la același donator

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

6 greșeli care afectează strălucirea părului tău

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

9 idei ca să folosești mierea în tratamentele de înfrumusețare

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

9 alimente care au mai multă vitamina C decât portocalele

Cum să folosești oțetul de mere pentru piele frumoasă și păr strălucitor

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Ce să faci dacă îți cad genele. Trucuri care le stimulează creșterea

Olivia Newton-John, diagnosticată cu cancer pentru a treia oară: „Cred că voi învinge“

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

De ce ar trebui să mănânci cât mai des afine

Miso - Ce beneficii are pentru sănătate această pastă

Ananas - Ce beneficii are pentru sănătate?

Robbie Williams, din nou tătic: Are o fetiță născută de o mamă surogat

Nucile - Ce beneficii au pentru sănătate?

8 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea marocană

Când cancerul nu mai e un capăt de drum: Încă o vedetă vorbește despre boala care i-a schimbat viața

Murele - Ce beneficii au pentru sănătate?

Keanu Reeves strânge bani pentru spitalele de copii. De ce nu vorbește despre asta

Cum vor arăta Meghan Markle și Kate Middleton la 60 de ani: Cu riduri și părul alb, dar tot frumoase!

Alimentația în timpul examenelor - Ce trebuie să mănânci pentru concentrare

10 cauze ascunse ale acneei şi modalităţi de a scăpa de ea

Păpușa vie: Fetița cu părul strălucitor cucerește lumea

Ce se întâmplă dacă te tunzi scurt? 7 beneficii neașteptate

Ce se întamplă de fapt atunci când îți trosnești degetele?