Dieta mediteraneeana prelungeste viata

Conform unui studiu publicat recent in British Medical Journal dieta mediteraneeana reduce mortalitatea cu 9%. Cercetarile s-au efectuat pe un esantion de 1,5 milioane de persoane si s-au analizat alte 12 studii cunoscute care se refera la alimentatie si sanatate.
Rezultatele au aratat ca dieta mediteraneeana pe langa faptul ca reduce mortalitatea, mai protejeaza organismul impotriva bolilor cardiovasculare, scade riscul imbolnavirii de cancer cu 6% si al imbolnavirii de Parkinson si Alzheimer cu 13%.

Dieta mediteraneeana nu este un simplu program dietetic, ci un stil  alimentar traditional urmat indeosebi de persoanele care locuiesc in zona mediteraneana. Se caracterizeaza printr-un consum ridicat de fructe, legume, carbohidrati complecsi, dar totul cat mai natural, fara aditivi sau conservanti chimici, ulei de masline, peste in cantitati moderate, carne extrem de putina si iaurt sau branzeturi, dar degresate.


Toate produsele recomandate in aceasta dieta trebuie sa fie proaspete si pentru eficacitatea regimului trebuie sa se adopte un stil de viata cat mai activ.

Sursa: www.instablog.org
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod