Dieta mediteraneana ajuta la prevenirea cancerului

Un studiu efectuat recent arata ca adoptand doar doua dintre regulile dietei mediteraneene poti reduce riscul aparitiei cancerului cu 12%.
Dieta mediteraneana traditionala este bogata in peste, mazare, fasole si saraca in grasimi saturate nesanatoase si carne.

Cercetatorii au studiat obiceiurile alimentare a mai mult de 26.000 de greci, femei si barbati, pe o perioada de 8 ani si au descoperit ca inlocuind grasimile nesanatoase cu ulei de masline, participantii la studiu au reusit sa reduca riscul aparitiei cancerului cu 9%.

Cu o schimbare in plus la dieta (cresterea consumului de legume) se poate reduce riscul de cancer cu 12%, conform unui raport publicat Jurnalul Englez de Cancer.


Conducatorul studiului dr. Dimitrios Trichopoulos, profesor la Universitatea Harvard, declara ca rezultatele studiului confirma importanta dietei alimentare in prevenirea cancerului.

"Dintre toate cele 26.00 de persoane studiate, cei care au urmat o dieta asemanatoare cu cea mediteraneana au prezentat un risc mai mic de a dezvolta cancer," completeaza dr. Dimitrios Trichopoulos.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod