Dieta Atkins, in faliment

Grupul american Atkins Nutritionals, cunoscut in principal pentru cura de slabire cu acelasi nume, care a facut furori in Statele Unite timp de cativa ani, dar a ajuns sa fie intens criticata de medici, a declansat procedura de faliment. Grupul fondat in 1989 a anuntat ca se va plasa sub protectia Capitolului 11, legea americana a falimentului, dupa ce a inceput deja sa-si reechilibreze portofoliul de activitati. Atkins Nutritionals sustine ca a ajuns la un acord cu majoritatea creditorilor sai pentru a-si putea restructura datoriile si a obtinut o facilitate de creditare in valoare de 25 de milioane de dolari de la banca elvetiana UBS.
Astfel, grupul va putea propune tribunalului specializat un plan de restructurare. Regimul alimentar creat de medicul Robert C. Atkins propune o alimentatie saraca in glucide (paine, paste) si bogata in proteie si lipide (carne). Urmata de milioane de americani, aceasta metoda de slabit a inceput sa piarda teren in mai 2004, dupa ce grupul Atkins a fost dat in judecata de un om de afaceri, care sustine ca s-a imbolnavit de inima din cauza dietei. Numerosi medici si nutritionisti au subliniat ca o dieta care favorizeaza consumul mare de carne nu poate fi benefica pentru inima si aparatul cardiovascular.
Dietele doctorului Atkins, adoptate si promovate intens de numeroase staruri de la Hollywood au adus grupului anual peste 80 de milioane de dolari. Robert C. Atkins, care s-a stins din viata pe 17 aprilie 2003, cantarea inaintea mortii sale 116 kilograme si avea 1,80 metri inaltime, ceea ce inseamna obezitate conform standardelor americane. (C.C.)

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod