Dezbatere asupra viitorului politicilor de sanatate din Romania

Facebook Twitter Comenteaza
Dezbatere asupra viitorului politicilor de sanatate din Romania

Desi organizarea sistemului de sanatate si modalitatea de livrare a serviciilor se decid la nivelul fiecarui stat membru, UE joaca un rol decisiv in asigurarea unei viziuni pe termen lung precum si a sustenabilitatii sistemelor. Mai mult, nevoile sistemelor de sanatate trebuie reflectate in toate politicile UE. Este in interesul Uniunii Europene sa reduca diferentele semnificative dintre statele membre cat mai repede posibil.

 

Azi, 12 aprilie, la Bruxelles are loc primul Romanian Health Forum - Perspectives on the European Health Policies; Opportunities and Challenges for the Central European Countries.



Astfel, o importanta delegatie de peste 90 de participanti din Romania, Italia, Belgia, Austria si Marea Britanie, formata din oficiali, reprezentanti ai Comisiei Europene, Ministerului Sanatatii, ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, CEO, directori de spitale, ONG-uri, precum si ai altor institutii conexe din tarile membre UE, vor dezbate principalele probleme ale sistemului de sanatate din Romania, in contextul Uniunii Europene:

  • Eficientizarea sistemului;
  • Finantarea sistemului;
  • Obiective strategice pe termen scurt.


"Discutarea politicilor de sanatate in UE este foarte oportuna acum, la Bruxelles.

Autoritatile comunitare si guvernele Statelor Membre se arata preocupate de solutii economico-financiare pentru iesirea din criza internationala, dar trebuie sa demonstram ca un management post-criza fara a se tine cont de dezvoltarea bunurilor publice europene, precum ingrijiea sanatatii, nu va duce la eradicarea cauzelor care au generat criza, ci la o revenire a acesteia. O asemenea orientare nu inseamna costuri pentru guverne, ci investitii in cresterea calitatii competitivitatii europene. "Romanian Health Forum", initiat de Tarus Media si partenerii, la Bruxelles intentioneaza sa aduca in atentie faptul ca solutiile europene si globale, la actuala criza economica internationala, trebuie sa includa si accentuarea importantei creerii bunurilor publice europene, inclusiv de catre politicile de sanatate din Uniunea Europeana", declara Prof.
Vasile Puscas, fostul Negociator Sef al Romaniei pentru aderarea la UE.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod