Desfigurata din cauza unei reactii adverse la paracetamol

Facebook Twitter Comenteaza
Desfigurata din cauza unei reactii adverse la paracetamol

O tanara suedeza de 19 an a vazut moartea cu ochii dupa ce a luat paracetamol, suferind o puternica reactie adversa.

 

Eva Uhlin voia sa-si trateze raceala cu paracetamol. In schimb s-a ales cu o afectiune dermatologica rara care duce la dezlipirea intregului tesut epidemrmic, ca reactie adversa la paracetamol. Conform statisticilor, un om dintr-un milion sufera de sindromul Lyell, numit si necroliza epidermica acuta. Sindromul lui Lyell survine in general la adulti, ca reactie a administrarii unor medicamente sau la copii ca urmare a unei infectii cu un stafilococ.

Necroliza epidermica acuta se manifesta prin aparitia brusca a unei roseli pe piele, pe care apar apoi basici mari umplute cu lichid, care se sparg repede si provoaca rani dureroase.

Tanara a petrecut saptamani intregi in spital si abia acum dupa trei ani de la incident pielea ei s-a regenerat complet. "Ceea ce mi s-a intampla a fost de-a dreptul terifiant. Parca traiam un film horror", povesteste tanara pentru publicatia The Sun.

Unul dintre medicii care au tratat-o a specificat ca afectiunea ei s-a declansat din cauza unul virus pe care tanara il avea in organism.
 

 

Sursa foto: DailyMail 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod