Descentralizarea spitalelor, pe ultima suta de metri

Facebook Twitter Comenteaza
Descentralizarea spitalelor, pe ultima suta de metri

Cele trei comisii ale Ministerului Sanatatii care au inceput la sfarsitul lunii februarie o ampla analiza in toate unitatile sanitare cu paturi si-au finalizat evaluarea.

Conform raportului, aproximativ 7,15% din paturile existente vor fi reduse astfel incat structurile spitalelor sa poata corespunde nevoilor locale. Reprezentantii personalului medical si local din fiecare judet au fost consultati si si-au dat acordul cu privire la aceste decizii.

"La 1 iulie 2010 vom finaliza procesul de descentralizare.
Dar asa cum am promis, am considerat necesar sa luam mai intai unele masuri de eficientizare a spitalelor inainte ca acestea sa fie predate autoritatilor locale. Alaturi de plata datoriilor pe care speram ca vom reusi sa o rezolvam in curand rationalizarea paturilor din unitatile sanitare si realizarea unei structuri eficiente erau necesare. Rationalizarea spitalelor va modifica din temelii un sistem sanitar prafuit invechit si inchistat in structuri nefunctionale care nu s-au schimbat de 20 de ani si care in anul 2010 nu mai fac fata nevoilor pacientilor dar si angajatilor din Sanatate",
a declarat ministrul Sanatatii Cseke Attila.

Ultima masura a MS nu va afecta acordarea de asistenta medicala catre pacienti, deoarece au fost reduse cu prioritate paturile din sectiile care pot face servicii medicale in regim ambulator, ca de exemplu sectiile de dermatologie oftalmologie boli interne.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod