Descentralizarea in sanatate se face cu bani europeni


Facebook Twitter Comenteaza
Descentralizarea in sanatate se face cu bani europeni
Ministerul Sanatatii a demarat implementarea proiectului "Aplicarea procesului de descentralizare in sistemul de sanatate" incepand cu 17 iunie.

Proiectul este finantat din Fondul Social European in cadrul PO DCA 2007 – 2013 axa prioritara "Imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor publice cu accent pe procesul de descentralizare" si se va derula pe o perioada de 12 luni.

Contractul de finantare a fost incheiat intre Ministerul Sanatatii si Ministerul Administratiei si Internelor avand o valoare totala de 4.112.425 lei, din care 3.495.56125 lei reprezinta valoarea eligibila din Instrumente structurale, iar 616.86375 este confinantarea eligibila a beneficiarului.

Acest proiect contribuie la implementarea strategiei MS de descentralizare fiscala si administrativa a sistemului sanitar si de imbunatatire a calitatii si eficientei furnizarii de servicii prin crearea cadrului legislativ secundar si prin instruirea personalului implicat in procesul de descentralizare.

Unul din beneficiile aduse de acest proiect este reprezentat de activitatea de formare a personalului  si va avea drept rezultat oferirea si garantarea accesului tuturor cetatenilor la servicii de sanatate de inalta calitate redresarea si dezvoltarea asistentei medicale asigurarea resurselor umane profesionalizate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod