Depresia, simptom al bolii Parkinson

Facebook Twitter Comenteaza
Depresia, simptom al bolii Parkinson

Depresia reprezintă unul dintre simptomele non-motorii principale şi apare în 40-50% dintre cazurile de Parkinson.

 

Aproximativ 62% dintre persoanele cu depresie sunt asociae cu maladia Parkinson, însă doar 6% dintre oameni văd în depresie un motiv real de îngrijorare. Acestea sunt concluziile unui sondaj condus de Asociaţia Europeană de Parkinson.
 
Boala Parkinson este o boală degenerativă care survine în urma distrugerii lente si progresive a neuronilor şi afectează aproximativ 4 milioane de persoane la nivel mondial. Zona afectată joacă un rol important în controlul mişcărilor, de aceea persoanele afectate prezintă gesturi rigide, incontrolabile, tremor şi instabilitate posturală. Printre factorii declanşatori ai bolii se numară: pesticidele, drogurile, viruşii, loviturile la cap, stresul, pierderea protecţiei celulelor nervoase.

Deşi vârsta medie la stabilirea diagnosticului este de 60 ani, una din 20 persoane cu Parkinson încep să prezinte simptome înainte de a împlini vârsta de 40 de ani. Până în prezent nu există un tratament care să-i vindece pe bolnavii de Parkinson, însă există diverse scheme de tratament şi opţiuni care le îmbunătăţesc calitatea vieţii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod