Depresia generata de ADHD duce la cresterea numarului tentativelor de suicid la copii

In perioada 19 - 23 septembrie a avut loc la Sinaia al VIII-lea Congres al Societatii Nationale de Neurologie si Psihiatrie a Copilului si Adolescentului din Romania.
 Una dintre temele abordate in cadrul acestui congres a fost tentativa de suicid la copiii de  varste mici ca urmare a depresiei.

In multe cazuri aceste depresii reprezinta o urmare a comportamentului hiperkinetic si a deficitului de atentie a copilului. Datorita comportamentului sau, copilul poate fi discriminat de anturajul de la scoala si chiar de famile, urmarea fiind in multe cazuri pierderea respectului de sine si depresia.

75% dintre tentativele de suicid sunt reusite datorita impulsivitatii date de ADHD.
Diagnosticarea precoce si solutiile de tratament in ADHD sunt vitale. Fara tratament, ADHD poate evalua spre maturitate si poate avea urmari mult mai grave. Rata divorturilor, a tabagismului, alcoolismului sau a abuzului de droguri este mai mare la persoanele cu ADHD fata de cele care nu sufera de aceasta tulburare.

Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie este o tulburare de comportament a copilului care se manifesta prin deficit de atentie si dificultati in desfasurarea unei sarcini. Simptomele de baza sunt urmatoarele: neatentie, impulsivitate, hiperactivitate, agitatie si comportament inadecvat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod