De maine, medicii de familie sunt verificati in legatura cu vaccinarea

Facebook Twitter Comenteaza
De maine, medicii de familie sunt verificati in legatura cu vaccinarea

Ministerul Sanatatii va verifica modul in care se desfasoara vaccinarea impotriva gripei noi, in cadrul cabinetelor medicilor de familie.

 

Incepand de maine, 12 ianuarie a.c., o echipa a ministerului condusa de prof. dr. Adrian Streinu Cercel va controla activitatea medicilor de familie in ceea ce priveste vaccinarea impotriva virusului A/ H1N1 a pacientilor inscrisi pe liste.

Concomitent cu aceste verificari, inspectorii sanitari de stat desfasoara, in perioada 7 -27 ianuarie a.c. actiuni de control similare si in cazul vaccinarilor din programul national de vaccinare, dar si impotriva gripei sezoniere.

Medicii de familie, reclamati de catre pacienti


La vidoeconferinta cu directiile de Sanatate Publica, care a avut loc in data de 7 ianuarie, secretarul de stat prof. dr.

Adrian Streinu Cercel a atras atentia medicilor de familie ca s-au primit reclamatii din partea pacientilor in legatura cu lipsa vaccinurilor din cabinetele de medicina primara si cu refuzul medicilor de a vaccina impotriva gripei A/H1N1.

"Atragem atentia ca refuzul medicilor de familie de a vaccina cetatenii si obligarea acestora de a semna declaratii prin care sa isi asume eventuale reactii adverse ale vaccinului pot duce la sanctionare",
specifica prof. dr. Streinu Cercel. 

 

Legenda foto: prof.

dr. Adrian Streinu Cercel / Mediafax 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod