De luni, Institutul Cantacuzino reia productia de vaccin gripal

Facebook Twitter Comenteaza
De luni, Institutul Cantacuzino reia productia de vaccin gripal

Institutul National de Cercetare–Dezvoltare Cantacuzino poate relua productia de vaccin gripal sezonier incepand de luni, 17 mai 2010, dupa cum se anunta intr-un comunicat de presa transmis de Ministerul Sanatatii.

 

Dupa efectuarea ultimelor verificari din 7 si 13 mai 2010, comisiile de inspectie de la Agentia Nationala a Medicamentului au luat decizia de acordare a autorizatiei de fabricare pentru vaccinul gripal sezonier.

In urma cu mai bine de doua luni, Agentia Nationala a Medicamentului a retras Institutului Cantacuzino autorizatia de punere pe piata a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, pentru ca i-a expirat standardul de bune practici de fabricatie.

Printre produsele injectabile ramase fara autorizatie de punere pe piata se numara si vaccinurile antigripal, BCG, antirabic si antitetanic.

Tot atunci, Institutul Cantacuzino a fost amendat cu 22.000 de lei de catre Agentia Nationala a Medicamentului pentru faptul ca a permis distribuirea unor doze expirate de vaccin impotriva tuberculozei care este administrat nou-nascutilor si bebelusilor.    


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod