De ce este important sa consumam oua?

Facebook Twitter Comenteaza
De ce este important sa consumam oua?

Pentru ca oul natural este unul dintre cele mai valoroase alimente indicate pentru consum si care trebuie sa fara neaparat parte din regimul nostru alimentar, potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

 

"Oul are proteina de cea mai inalta calitate ecologica - ovalbumina - care nu este depasita de nicio alta proteina si care a fost luata drept etalon de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru ca este cea mai echilibrata in aminoacizi esentiali si biodisponibilitate", explica specialistul.

O persoana sanatoasa poate sa consume saptamanal intre 2 si 5 oua, provenite de la gaini crescute in aer liber si hranite ecologic.

De asemenea, specialistul a demontat mitul potrivit caruia oul este considerat un aliment aterogen, precizand ca "galbenusul are cantitati mari de colesterol, insa se afla in compania altei grasimi care-l impiedica sa se depuna pe artere. Este important sa stim ca un om nu poate sa traiasca mai mult de 3 ore fara colesterol, care este esential pentru membranele celulare".

Cum trebuie sa preparam ouale?


Niciodata prajite, este recomandarea specialistului care ne spune ca este indicat sa-l consumam fiert moale. "Daca oul este fiert tare poate deveni nociv din cauza unor componenti care devin toxici", avertizeaza prof.

dr. Mencinicopschi.

Atentie la ouale incep cu cifra 3 pe stampila, deoarece sunt obtinute de la gaini crescute in baterii. Alegele pe cele ecologice sau de la gainile crescute in aer liber, marcate cu cifra 0 sau 1. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cane beatrice elisabeta pe 10 Feb 2010, 11:09
    Proprietatile oului

    Oul este foarte bun pentru organism si mai ales pentru par intareste radacina firului de par.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod