conserve

De ce alimentele conservate sunt bune în perioada de carantină: Explicațiile nutriționiștilor

În perioada de izolare tindem să cumpăram produse care rezistă cât mai mult. Însă conservele, hrana congelată și alimentele cu termen îndelungat de valabilitate nu sunt atât de rele pe cât par, spun specialiștii.

Stam in casa mai mult ca oricand, incercand sa prevenim raspandirea coronavirusului, aceasta fiind, deocamdata, cea mai buna masura pentru a preveni suprasolicitarea sistemului medical cu cazuri de COVID-19. La nivel personal, izolarea la domiciliu implica multe provocari in viata noastra de zi cu zi. Iar una dintre cele mai mari este aceasta: ce si cum mancam?

De vreme ce iesim mai rar la cumparaturi, tindem sa luam produse care rezista cat mai mult – conserve, hrana congelata si alimente cu termen indelungat de valabilitate.

Ce cumparam cel mai mult in plina pandemie


Datele culese de agentia Nielsen arata ca vanzarile in Statele Unite la produsele shelf-stable (alimente care pot fi pastrate in siguranta la temperatura camerei) au explodat dupa instituitea starii de urgenta din cauza pandemiei de COVID-19.

Cele mai cumparate sunt laptele de ovaz (477%), naut (157%) si ton (147%).
Explicatia e simpla: „Cand viata devine incerta, sa ai produse cu termen de valabilitate indelungat iti face existenta mai usoara si mai calma”, spune nutritionista newyorkeza Jessica Cording.

Intrucat pot fi tinute mult timp la temperatura camerei, sunt ieftine si rezista mai mult timp decat alimentele proaspete, aceste alimente sunt numai bune intre drumurile pentru aprovizionare. Dar cum toata lumea incepe sa le caute, sunt posibile sincope in aprovizionare si pe aceasta gama.

Mai mult decat atat, ne putem intreba ce efecte poate avea o perioada extinsa in care mancam astfel de produse.
Pentru multi, a decide intre alimente proasptete si cele procesate (inclusiv cele congelate si la conserva) suna ca si cum ar fi nevoiti sa aleaga intre a fi sanatos si a nu fi.

Vestea buna e ca nu ai de ce sa te ingrijorezi – in aceasta perioada grea, nu exista niciun motiv serios pentru a te ingrijora despre ce ai in frigider si in camara, anunta Well+Good.
Produsele congelate, la fel de sanatoase ca si cele proaspete

Daca iti faci griji pentru ca mananci multa fasole verde, spanac si kale congelate, trebuie sa stii ca legumele si fructele conservate prin inghetare contin la fel de multi nutrienti precum cele proaspete.
Congelarea rapida permite pastrarea valorii nutritionale a acestor alimente. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod