De astazi, ambulantele sunt dirijate catre spitalele cu paturi libere

Ministerul Sanatatii a inaugurat astazi Dispeceratul unic pentru centralizarea paturilor libere din spitale. Prin acest sistem, ambulantele vor fi dirijate direct catre spitalele de urgenta din Bucuresti care dispun de locuri libere pentru internarea pacientilor pe care-i transporta.
"Sistemul pe care l-am conceput urmareste reducerea situatiilor in care pacientul trebuie transportat de la un spital la altul din lipsa de locuri, precum si optimizarea activitatii de tratare a urgentelor medicale. Pacientii nu vor mai fi nevoiti sa astepte perioade lungi in UPU sau CPU, blocand activitatea de aici pentru ca spitalul nu are locuri sa ii interneze", declara Ministrul Sanatatii. Aceasta masura vine in completarea reglementarilor dintre unitatile de primiri urgente si sectiile de spital care au fost adoptate in luna februarie.


Dispeceratul unic functioneaza in 16 spitale din Bucuresti in care se vor infiinta un registre de dispecerizare unde vor fi inregistrate in cursul fiecarei dimineti numarul de locuri libere care ar putea fi folosite pentru internarea eventualelor urgente. Se vor pune la dispozitie de la 5 la 10% din totalul locurilor din spitale.

Dispeceratul va fi coordonat de Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Sanatatii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod