Daca dormi prea mult risti sa faci Alzheimer

Persoanele care dorm mai mult de 8 ore pe zi isi dubleaza riscul de a suferi de boala Alzheimer, arata un nou studiu.
Riscul este crescut atat la persoanele care obisnuiesc sa doarma mai mult dimineata cat si la persoanele care dorm dupa-amiaza. Aceasta este concluzia la care a ajuns un studiu condus de Spitalul Universitar din Madrid, Spania. Explicatia acestui rezultat nu este cunoscuta inca. Cercetatorii cred ca somnul in exces anunta boala Alzheimer sau o alta forma de dementa.

Somnul poate fi si un semn de depresie, care se stie ca mareste riscul de dementa la batrani.

"Somnul in exces poate fi un simptom al dementei sau poate creste riscul de aparitie al acestei afectiuni. Aceasta asociere nu poate fi inca explicata," declara cercetatorii.


Sursa: DailyMail
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 20 Mar 2011, 12:19
    somn prea mult

    Buna ma numesc Cristina si am 19 ani si prietenul meu doarme destul de mult 12-14 ore pe zi si daca l-as lasa ar dormi si 16 ore pe zi. Mama prietenului meu este anemica,iar el are ceva probleme la inima dar foarte mici...ceea ce are el se numeste bloc de ramura drept,dar nu este atat de grav. Mi-e teama sa nu ajunga sa pateasca ceva. Eu sunt o fire foarte energica nu pot sa dorm nici sa vreau mai mult de 8 ore pe zi. Si daca ma culc dimineata la 4 cel tarziu la 10 is treaza. Probabil ca este ceva genetic pt ca si maica-sa doarme foarte mult si lucreaza 2-3 ore pe zi in rest doarme...cand nu are ce face doarme,iar asta-i nasol...Ati putea sa-mi dai un sfat? V-as fi recunoscatoare. Multumesc!

    4
    0

  • alina pe 28 Iun 2010, 23:07
    nu mai stiu ce sa fac dorm prea mult si simt ca nui bine

    nu stiu ce sa fac sa nu mai dorm atata dimineata cand imi pleaca sotul la servici ma spal pe fata dar in zadar tot ma trage patul datimi un sfat ce sa fac am si anemia mare sincer nu mai stiu ce sa fac nici pofta de mancare nu am nimika va rog sa ma ajutati VA MULTUMESC

    8
    0

  • olix pe 20 Mai 2010, 11:26
    Cum sa fac sa ma obisnuiesc sa dorm mai putin

    Chestia asta cu dormitul mult deja ma supara pentru ca dorm mult si cand trebuie sa ma trezesc la 7 e ceva greu de tot azi m-am trezit la 7 si m-am pus la loc atat de tare ma "tragea" patul, as vrea ceva informatii cam cum as putea sa fac sa ma trezesc mai usor, mi-e si ciuda cand dorm mult si nu pot sa fac mare lucru peste zi ba mai mult daca dorm mult ma trezesc obosit.

    0
    0

  • nicoleta pe 29 Aug 2009, 11:20
    cata dreptate

    ..eu ii spuneam sotului meu ca poate sa se imbolnaveasca dar nu m-a crezut,oricum dementa se explica:))) ..pacat ca nu au explicat de unde asocierea

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod