Da, ciocolata neagra iti protejeaza inima

Facebook Twitter Comenteaza
Da, ciocolata neagra iti protejeaza inima

O multime de studii demonstreaza faptul ca un consum moderat de ciocolata neagra scade riscul de insuficienta cardiaca.

 

Cea mai recenta cercetare publicata in Circulation: Heart Failure, jurnalul Asociatiei Americane a Inimii arata ca femeile de varsta mijlocie si cele in varsta pot sa reduca riscul de insuficienta cardiaca daca mananca regulat o cantitate moderata de ciocolata neagra.

Rezultatele studiului realizat pe un esantion de aproape 32.000 de femei au demonstrat ca femeile care au consumat 1-2 portii de ciocolata cu continut ridicat de cacao (peste 70%) au un risc cu 32% mai redus de a dezvolta o insuficienta cardiaca, informeaza publicatia medicala ScienceDaily.



"Un lucru important de care oamenii trebuie sa tina seama este faptul ca ciocolata neagra este eficienta in prevenirea afectiunilor cardiovasculare, dar nu mai eficienta decat medicamentele indicate pentru tratarea afectiunilor. Deci, daca aveti dureri in zona pieptului, palpitatii nu consumati mai multa ciocolata neagra, ci mergeti la medic pentru o consultatie", a declarat dr. Gabriela Spalatelu, medic specialist medicina generala la clinica Gral Medical.

Potrivit specialistului, consumul regulat de ciocolata neagra ajuta la scaderea tensiunii arteriale, reduce riscul infarctului miocardic, dar si incidenta accidentelor vasculare cerebrale.


Beneficii demonstrate pe care le aduce ciocolata neagra:

  • reduce tensiunea arteriale;
  • imbunatateste circulatia sangelui catre creier;
  • reduce riscului infarctului miocardic;
  • reduce colesterolul "rau" (LDL) din sange;
  • previne diabetul;
  • imbunatateste starea de spirit.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod