Cursurile prenatale, sansa la copii sanatosi

Facebook Twitter Comenteaza
Cursurile prenatale, sansa la copii sanatosi

Statisticile arata ca, la nivel mondial, un nou-nascut din 33 de copii prezinta defecte la nastere, acestea reprezentand cauza a 20% dintre decesele premature. O serie de malformatii congenitale, dintre care mentionam spida bifida sau sindromul Down, pot fi diagnosticate inainte de nastere, in cazul in care gravidele sunt atent supravegheate de medicul specialist si se supun investigatiilor clinice si de laborator recomandate de acesta.

Nedepistarea la timp a acestor malformatii se poate datora, intr-o proportie destul de mare, lipsei de pregatire prenatala a cuplurilor aflate in asteptarea primului copil, a informarii incomplete a viitoarei mame despre investigatiile si tratamentele profilactice obligatorii din timpul sarcinii, toate acestea putand contribui intr-o masura decisiva la sanatatea copilului si a mamei.

De altfel, luna ianuarie a fost desemnata la nivel mondial ca "Luna prevenirii defectelor congenitale", specialistii dorind sa atraga atentia inca o data asupra numarului in crestere de malformatii congenitale si a necesitatii unei pregatiri prenatale, care sa includa educatia pentru sanatatea familiei si supravegherea atenta a sarcinii de catre medicul specialist.

Pentru a veni in intampinarea nevoii de informare a viitorilor parinti, Fundatia RAA a lansat oficial in decembrie 2007, programul "First Bebe" care si-a propus sa furnizeze informatii practice - formulate intr-o maniera accesibila si atragatoare – legate de sarcina, nastere, precum si despre ingrijirea nou-nascutului si a copilului mic.

Aflat in plina desfasurare, programul numara printre beneficiari nu numai viitoarele mame, ci intreaga familie, incurajand participarea si implicarea partenerului de cuplu la cursuri, in vederea asumarii de catre acesta a unui rol activ in ingrijirea ulterioara a nou-nascutului.

Inscrierile se fac completand un formular disponibil aici, iar detalii legate de organizarea cursurilor pot fi aflate pe site sau la telefon +40 21 323 68 68.       

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod