Curs gratuit pentru îngrijirea persoanelor de cancer

Trei specialişti de la Centrul Medical Anadolu din Istanbul vor susţine un curs gratuit pentru aparţinătorii persoanelor bolnave de cancer.
Sâmbătă, pe 16 aprilie, la Athenee Palace Hilton, începând cu ora 10:00, specialiștii centrului vor oferi informații despre managementul durerii, nutriție și mișcare în cazul persoanelor care suferă de această maladie. La eveniment vor fi prezenți Prof. Ayşen Yücel - medic specialist în Managementul Durerii, Abdullah Mollamemişoğlu - specialist în nutriție și dietă și Ömer Çınar - terapeut fizic.

“Metode relativ simple și ieftine pentru combaterea durerilor provocate de cancer sunt disponibile în zilele noastre.
Cu toate acestea, un număr destul de mic de pacienți primește tratamentul corespunzător pentru alinarea suferințelor provocate de această maladie”,
explică Prof.Ayşen Yücel.

România se află pe ultimele locuri în Europa la utilizarea medicamentelor pe bază de morfină în ameliorarea durerilor de cancer, conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății.

De asemenea, potrivit informațiilor provenite de la aceeași sursă, date publicității în 2015, în fiecare zi peste 3,5 milioane de oameni din întreaga lume suferă din cauza durerilor provocate de cancer, dar numai o parte dintre ei primesc tratament pentru ameliorarea lor, deși studiile arată că folosirea medicamentului potrivit în doza potrivită la momentul oportun ameliorează durerea în proporție de până la 80%-90%.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod