Curs despre notiuni de baza in imagistica prin rezonanta magnetica

Se lanseaza oficial primul curs de “Notiuni de baza in imagistica prin rezonanta magnetica”.
Evenimentul de prezentare, desfasurat in perioada 6-9 octombrie, la Hotel Unirea (sala Cuza, Str. Piata Unirii, nr. 5, Iasi), se adreseaza tinerilor medici rezidenti in radiologie, medicilor specialisti in radiologie, asistentilor medicali radiologi precum si oricarui medic interesat in imagistica prin rezonanta magnetica. Cursul se va tine in limba engleza.

Avand in vedere complexitatea pregatirii unui medic radiolog in imagistica prin rezonanta magnetica, dorim ca acest curs sa fie organizat anual, pentru ca fiecare generatie de medici rezidenti sau specialisti sa poate avea acces la o instruire de inalt standard, sub indrumarea unor lectori renumiti in domeniu”, spune Prof.
Dr. Dragos Negru, Presedintele Societatii de Radiologie si Imagistica Medicala din Romania.

“Notiuni de baza in imagistica prin rezonanta magnetica” este unul dintre cele mai importante cursuri in domeniul imagisticii prin rezonanta magnetica, la nivel international. Sustinut de doi lectori de renume, Catherine Westbrook si John Talbot, cursul este deja prezent in 12 tari de pe 4 continente. Catherine Westbrook este conferentiar si initiator al proiectului, absolventa a Facultatii Health&Social Care, Anglia Ruskin University Cambridge.
John Talbot este, de asemenea, conferentiar in imagistica medicala in cadrul Institutului Health&Social Care, Anglia Ruskin University Cambridge. Fost medic Radiolog, Educatie si Cercetare la Oxford MRI, Oxford University, John Talbot detine un masterat in imagistica prin rezonanta magnetica si a profesat timp de 10 ani continuu in acest domeniu.

Cursul a obtinut acreditare din partea Colegiului Medicilor din Romania, iar participantii vor primi 24 de puncte EMC. Pentru detalii suplimentare, posterul evenimentului il puteti gasi pe site-ul Societatii de Radiologie si Imagistica Medicala din Romania:  http://www.srim.ro/html/pregatire_fset.html

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Merusa pe 6 Oct 2009, 09:45
    Un inceput de bun augur pentru investigatiile pacientilor

    Este un lucru imbucurator ca se va aplica si la noi in Romania cu multa responsabilitate aceste investigatii performante tip RMN,PET,Tomografie compiuterizata ar trebui ministerul sanatatii daca tot il preocupa sanatatea romanilor sa cuprinda in programul analizelor mai bine asemenea investigatii care sunt mai sigura in diagnosticare.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod