Curs de medicina de urgenta pentru accidentele montane

Universitatea de Medicina si Farmacie
“Trauma Camp” se va desfasura in cadrul unui spatiu special amenajat in Muntii Bucegi si va consta intr-o saptamana de cursuri teoretice medicale, exercitii practice si scenarii de salvare, cursuri de orientare montana, alpinism si drumetii la care vor lua parte un numar de 50 de studenti.

Importanta taberei consta in dezvoltarea aptitudinilor medicale in conditii “precare” fara acces la aparatura medicala moderna, dezvoltarea personalitatii (dorinta de a asuma riscuri, dezvoltarea gandirii reflexive), dezvoltarea relatiilor inter-umane, responsabilizarea cu privire la desfasurarea actului medical, dezvoltarea morala (cresterea si asumarea responsabilitatii, implicare in srabilirea unui diagnostic si tratament corect, capacitate de lucru in echipa).

Printre cursurile de specialitate, studentii vor desfasura activitati in aer liber alaturi de salvatorii montani: educatie ecologica, amenajrea unei tabere montane, orientare montana, trasee montane si insusirea unor notiuni de instructie alpina.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vios53@yahoo.com pe 3 Aug 2008, 14:04
    Secvente filmate?

    As dori sa vad secvente filmate acolo. Am inteles ca fost pe acolo o echipa pro tv dar nu stiu cand a fost transmisia, daca a fost.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod