Curry: condimentul care lupta impotriva dementei


Persoanele care consuma curry de doua sau trei ori pe saptamana prezinta un risc mai mic de dementa, este concluzia unui studiu prezenta in cadrul unei conferinte sustinute la Colegiul de Psihiatrie din Statele Unite.
Secretul consta in ingredientul cheie al acestui condiment si anume curcuminul. Acest ingredient previne raspandirea proteinelor amiloyd la nivel cerebral, proteine responsabile pentru aparitia dementei.

Profesorul Murali Doraiswamy, de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, declara ca cercetarile efectuate pana in prezent arata ca persoanele  care consuma curry de doua sau trei ori pe saptamana prezinta un risc scazut de dementa. In prezent, oamenii de stiinta testeaza impactul dozelor mai ridicate pentru a vedea daca efectul poate fi maximizat.


Sursa: BBC News

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;