Cum previn afinele infectiile tractului urinar

Cercetatorii de la Institutul Politehnic Worcester sustin ca au deslusit misterul cum sucul de afine previne infectia tractului urinar. Sucul schimba proprietatile bacteriilor pentru a forma o bariera impotriva afectiunii.
Studiul acestora arata ca sucul de afine schimba proprietatile termodinamice ale bacteriilor din tractul urinar pentru a forma o bariera energica, care previne infectiile sa se dezvolte.

Echipa de cercetatori au descoperit ca atunci cand bacteria cu franjuri protectoare proteice, prezenti la bacteriile virulente care provoaca infectia tractului urinar, este expusa sucului de afine cu o concentratie redusa creste nivelul de energie, motiv pentru care este dificil pentru bacteriei sa se ataseze unei celule.


Cand bacteria si celulele tractului rusinar sunt plasate in solutie, din ce in ce mai putine legaturi intre bacterii si celule au fost observate. Sucul de afine nu afecteaza bacteria fara franjuri proteice protectoare, ceea ce sugereaza ca prin suc se poate schimba direct structura moleculara a franjurilor.

"Rezultatele noastre arata ca in cazul infcetiilor tractului urinar, sucul de afine alege bacteriile corecte, cele care provoaca afectiuni, si nu afecteaza organismele sanatoase, sugerand ca sucul de afine nu va distruge bacteria care face parte din flora normala a intestinului", a declarat Terri Camesano, profesor de Inginerie Chimica la Institutul Politehnic din Worcester.
"De asemenea, am aratat ca efectele apar la concentratii ale sucului de afine comparabile cu nivelul pe care ne asteptam sa il gasim in tractul urinar."

De asemenea, Camesano a declarat ca sutn cercetari nepublicate care arata ca sucul de afine are efecte pozitive asupra bacteriilor care declanseaza afectiuni, dar efectul este temporar. "Acest fapt sugereaza ca realizarea unui beneficiu antibacterian cu ajutorul afinelor trebuie sa consumi cat mai mult suc de afine, poate chiar in fiecare zi".


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod