Cum ne tratam de 'picioare grele'

Mai ales vara si mai ales femeile se plang ca au picioarele grele si dureroase. Sunt simptome neplacute, care pot fi atenuate prin cateva metode la indemana oricui. Tarabele sunt supraincarcate de legume si fructe. Nutritionistii vorbesc chiar de "alimente colorate" de vara: ardei, rosii, vinete, morcovi, varza, castraveti, piersici, caise, pepene... Mancati zilnic salate de legume asezonate cu ulei de masline. Profitati de ele, deoarece prin continutul bogat in apa ne hidrateaza si ne ofera antioxidanti valorosi care ne protejeaza venele. Oricat de ispititoare sunt legumele si fructele de sezon, nu uitati ca avem nevoie si de proteine de origine animala.
Un gratar din carne slaba, oua fierte, peste sunt alimente care consolideaza masa musculara, esentiala pentru buna functionare a sistemului venos. In schimb, veti reduce cat mai mult posibil consumul de grasimi. MISCARE. O zi mergeti pe jos, cu incaltaminte usoara. O zi mergeti cu bicicleta. Pedalatul stimuleaza muschii picioarelor si circulatia sangelui. Daca la sfarsitul saptamanii completati cu inot sau gimnastica in apa, durerea si greutatea din picioare vor disparea. CALATORII. In lunile de vara, calatorim mai mult decat de obicei. Chiar daca va deplasati cu avionul sau cu autocarul, evitati sa stati mult timp nemiscat.
Ridicati-va pentru a face cativa pasi. Si chiar stand, efectuati cateva miscari ale picioarelor. SOARE. Expunerea prelungita, mai ales intre orele 12:00 si 16:00, reprezinta inamicul numarul unu al picioarelor sensibile. Venele se dilata, sangele stagneaza, iar picioarele sufera. Pentru a impaca dorinta dumneavoastra de soare, inotati sau mergeti prin apa pentru a va proteja picioarele de expunerea directa la ultraviolete. DUSURI RECI SI MASAJ. Apa rece stimuleaza rapid circulatia sangelui. Tineti seama de acest detaliu si incheiati dusul cu un jet puternic de apa rece peste picioare.
Apoi masati-le usor in sensul dinspre laba piciorului spre genunchi. Pentru a facilita masajul, folositi geluri sau creme care contin substante ce confera senzatia de prospetime. Specialistii mai recomanda sa renuntam la epilarea traditionala cu ceara calda, deoarece afecteaza circulatia sangelui.
SFATURI
Persoanele predispuse la "picioare grele si dureroase" vor spune definitiv adio incaltamintei stramte, cu tocuri exagerat de inalte si cu varfuri foarte ascutite, confectionata din inlocuitori. Este recomandata incaltamintea tip sport, din piele naturala. De asemenea, daca o persoana ia in mod curent medicamente flebotrope nu va intrerupe medicatia.
Sunt medicamente antiinflamatoare care atenueaza senzatia de picioare grele. Daca solutiile enumerate nu dau rezultatele asteptate, atunci consultati specialistul. Pentru ca poate fi chiar o boala, si inca una care genereaza complicatii. Diagnosticata precoce, boala va fi tratata mai usor si mai repede. In plus, veti evita complicatiile.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod