Cum intretinem dintii dupa albirea profesionala?

Albirea profesionala este una dintre cele mai cerute proceduri estetice dintr-un cabinet stomatologic.

Dupa sanatatea dintilor, frumusetea lor pare sa fie preocuparea secundara pentru pacienti. Astfel ca, albirile profesionale ocupa destul timp din activitatea medicilor stomatologi. Deloc de neglijat din punct de vedere financiar, procedura estetica, merita a fi tratata cum se cuvine. Una dintre cele importante etape din acest procedeu extrem de important este intretinerea. Modul in care ne ocupam de dintii nostri dupa albire, determina succesul interventiei.

Despre procedura corecta de ingrijire a dintilor dupa albire ne povesteste medicul stomatolog Ligia Muntianu, profesor universitar la Facultatea de Medicina Dentara din Bucuresti.

Inainte de a povesti despre ce trebuie sa facem dupa albire, este esential sa stim ca nu le este indicate albirea tuturor.

Este important ca, inainte de inceperea tratamentului, sa se determine pigmentii de culoare si modul in care ei cedeaza!”, explica medicul stomatolog. “Pe de alta parte, trebuie inteles ca si consistenta smaltului este, iarasi, important. Daca aceste este poros, se va ingalbeni mai repede. Acesta este mult mai vulnerabil la patare”, mentioneaza, in continuare, specialistul.

Ce trebuie sa facem pentru a avea cei mai albi dinti din lume! Dr. Ligia Muntianu, medic stomatolog Smile Focus, ne explica.

- Primele 4 ore dupa albire sunt esentiale.

Gelul este inca activ, asa ca ar fi indicat sa se consume numai apa.

- Foloseste mai des ata dentara. Daca o vei folosi si mai constiincios, efectul de albire o sa fie si mai puternic.

- Atentie la igiena. Daca pana acum, din pacate, ai mai ratat un periaj doua, acum este obligatoriu sa faci din asta mai mult decat o lege. Nu de alta, dar e pacat sa strici ceva muncit si destul de constisitor.

- Nu fumati, nu beti cafea! Este esential nu numai pentru culoarea dintilor.

- Urmati dieta alba… sigur, nu o sa putem sa evitam alimentele colorate mult timp, dar cel putin doua saptamani este de preferat a se evita fructele si legumele colorate.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod