Crucea Rosie si-a oferit sprijinul in contextul pandemiei AH1N1

Federatia Internationala a Crucii Rosii si a Semilunii Rosii a activat deja, la nivel global, planul de actiune in caz de pandemie.
Dupa ce joi - 30 aprilie, Organizatia Mondiala a Sanatatii a ridicat nivelul de alerta in cazul pandemiei AH1N1 de la gradul 4, la gradul 5, Crucea Rosie Romana a luat legatura cu reprezentantii Comitetului Central de Coordonare al Ministerului Sanatatii si si-a oferit disponibilitatea de sprijinire a actiunilor intreprinse de acesta la nivel national.

"Din fericire, in Romania nu s-a inregistrat pana la aceasta data, nici un caz de gripa. La nivel international sunt insa tari precum cele de pe continentele americane sau din vestul Europei care se lupta cu epidemia.
In acest context situatia actuala este una de prioritate 0 pentru Federatia Internationala a Crucii Rosii si a Semilunii Rosii. Vrem ca populatia Romaniei sa stie ca suntem pregatiti si vom interveni oricand va fi nevoie pentru ca aceasta situatie sa fie depasita cu bine, cu atat mai mult cu cat, aceasta criza vine dupa o alta de proportii similare - gripa aviara. Demersurile pregatitoare pentru infruntarea unor astfel de calamitati au inceput inca de acum 4 ani si continua bineinteles la turatie maxima in momentul de fata"
, declara Mihaela Geoana, Presedinte al Crucii Rosii Romane.
 

Pe 30 aprilie, in contextul propagarii virusului AH1N1, Federatia Internationala a Crucii Rosii si a Semilunii Rosii (IFRC) a lansat un apel global catre filialele sale membre pentru strangerea a 3,3 milioane de euro, fonduri necesare intrajutorarii si sustinerii luptei contra acestui virus si a extinderii sale galopante.

Crucea Rosie Romana, prin reteaua nationala de filiale la nivelul fiecarui judet si prin cei 3000 de voluntari activi participa la efortul global al Federatiei si, in acelasi timp, este pregatita pentru a interveni in orice moment si a sprijini masurile implementate de Minsterul Sanatatii in scopul prevenirii aparitiei unor eventuale cazuri de imbolnavire prin gripa umana cu noua tulpina de virus.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod