Coşmarurile, simptom al maladiei Parkinson?

Facebook Twitter Comenteaza
Coşmarurile, simptom al maladiei Parkinson?
Coşmarurile reprezintă unul dintre primele simptome care anunţa maladia Parkinson, susţin oamenii de ştiinţă. Persoanele care se trezesc ţipând sau plângând în somn prezintă un risc mai mare de a face Parkinson în următorii 5 ani.
 
Studiul condus de o echipă de cercetători de la Departamentul de Neurologie a Spitalului Clinic din Barcelona a analizat starea de sănătate a 43 de pacienţi trecuţi de vârsta de 60 de ani care au fost diagnosticaţi cu tulburări de somn, scrie Daily Mail.
Aceştia au observat că 30% dintre aceştia au dezvoltat o anumită afecţiune neurologica la doar doi ani şi jumătate de când au fost diagnosticaţi cu tulburări de somn.
 
Boala Parkinson este o boală degenerativa care survine în urma distrugerii lente şi progresive a neuronilor şi afectează aproximativ 4 milioane de persoane la nivel mondial. Zona afectată joacă un rol important în controlul mişcărilor, de aceea persoanele afectate prezintă gesturi rigide, incontrolabile, tremor şi instabilitate posturală.
Printre factorii declanşatori ai bolii se număra: pesticidele, drogurile, viruşii, loviturile la cap, stresul, pierderea protecţiei celulelor nervoase.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod