Copiii cu tati in varsta sunt mai putin inteligenti

Copiii ai caror tati au o varsta mai inaintata sunt mai putin inteligenti fata de cei care au mame in varsta, arata un nou studiu efectuat de cercetatorii australieni de la Universitatea din Queensland.
Expertii cred ca mutatiile care au loc de-a lungul timpului in lichidul seminal fac parte dintre factorii raspunzatori.

In timp ce efectul varstei asupra fertilitatii la femei este bine cunoscut, impactul varstei barbatilor asupra fertilitatii nu este inca stabilit. Insa, varstei inaintate a tatilor i-a fost atribuita o serie de probleme de sanatate precum risc crescut de malformatii aparute la nastere, afectiuni neuropsihiatrice, precum schizofrenie, autism si tulburari bipolare.

Echipa de cercetatori de la Universitatea din Queensland a supravegheat dezvoltarea a 33.437 de copii nascuti intre anii 1959 si 1965 in Statele Unite.
Fiecare copil a fost supus unor teste pentru stabilirea functiilor cognitive la varstele de 8 luni, 4 ani si 7 ani. Specialistii au observat ca, cu cat varsta tatalui este mai inaintata, cu atat posibilitatea ca micutii sa inregistreze scoruri scazute la teste creste, iar cu cat mama este mai in varsta, rezultatele sunt mai bune.

Sursa: BBC News Online
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • masha pe 11 Mar 2009, 11:53
    cuidat!

    Mi se pare cel putin ciudat. Am citit cu ani in urma un studiu care arata cu exemple ca din tati cu mult mai in varsta decat mamele au iesit genii ale omenirii. Se stie doar ca pe vremuri era obisnuit ca barbati varstnici, instariti, sa ia femei tinere de sotii si sa aiba cu acestea copii la varste inaintate.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod