Controlul eficient al tensiunii arteriale prelungeste viata!

In Romania, 4 din 10 adulti sunt hipertensivi si doar jumatate dintre hipertensivi sunt constienti de problema de sanatate pe care o au. Dintre pacientii diagnosticati cu hipertensiune si tratati, doar 8% au tensiunea arteriala controlata.
Glenmark impreuna cu farmaciile Catena lanseaza programul de screening al persoanelor care sufera de hipertensiune intitulat "Controlul eficient al tensiunii arteriale prelungeste viata".

In perioada 17 august - 17 septembrie, in farmaciile Catena partenere, va fi masurata tensiunea arteriala tuturor celor interesati si vor fi oferite  materiale informative despre hipertensiunea arteriala. Daca valorile inregistrate nu se incadreaza in limitele normale, pacientii vor beneficia de un control cardiologic gratuit la unul dintre cabinetele medicale partenere.

"Situatia pacientilor cu hipertensiune arteriala necontrolata este ingrijoratoare.
Numarul bolnavilor este in continua crestere si starea lor se agraveaza pentru ca ei nu acorda importanta acestei probleme de sanatate. Desi pe termen scurt afectiunea poate fi ignorata, pe termen lung poate avea consecinte grave asupra starii de sanatate"
, a declarat doamna Mariana Wencz, general manager Glenmark.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod