Consumul moderat de alcool, benefic pentru sanatate

Facebook Twitter Comenteaza
Un nou studiu efectuat in Statele Unite a evidentiat faptul ca alcoolul, consumat in cantitati mici sau moderate, reduce riscul aparitiei disabilitatilor fizice care ii pot determina pe cei in varsta sa isi piarda libertatea de miscare, aflam de pe site-ul medicalnewstoday.com. Dar cercetatorii au declarat ca este valabil numai pentru cei care au o stare de sanatate suficient de buna, in cazul celor cu o stare de sanatate precara neexistand beneficii majore.

Studiul a fost efectuat sub indrumarea medicului Arun S.
Karlamangla, de la David Geffen School of Medicine, de la Universitatea din California. Unele cercetari au evidentiat faptul ca alcoolul, in cantitati moderate, poate fi benefic pentru sanatate prin scaderea riscurilor de aparitie a diabetului sau a unor afectiuni cardiace. Doctorul Karlamangla si echipa sa au dorit sa afle daca acest lucru este valabil si pentru afectiuni care duc dizabilitate fizica ce ar putea sa ii impiedice pe batrani sa efectueze activitati zilnicice obisnuite: imbracat, mers la cumparaturi, pregatit masa etc.

In urma studiului, medicii au descoperit ca in comparatie cu cei care consuma mult alcool si cei care nu consuma deloc, persoanele care consuma cu moderatie bauturi alcoolice prezinta cu 25% mai putine riscuri de a suferi in urma unei afectiuni care le-ar pune mobilitatea in pericol.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod