Consumul excesiv de alcool in timpul sarcinii afecteaza creierul copilului

Facebook Twitter Comenteaza
Consumul excesiv de alcool in timpul sarcinii afecteaza creierul copilului

Cateva episoade marcate de consumul a patru sau mai multe bauturi alcoolice pe zi, in timpul sarcinii, ar putea creste riscurile de aparitie a problemelor neurologice la copil, potrivit health24.com.

"Consumul de alcool in timpul sarcinii cum ar fi episoadele de consum excesiv ar putea contribui la cresterea riscului de aparitie a problemelor mentale sau deficiente de invatare in cazul copiilor.", a declarat Dr Kapil Sayal, de la University of Nottingham, din Marea Britanie.

Folosind datele furnizate de "Avon Longitudinal Study of Parents and Children", cercetatorii au examinat efectele consumului ocazional, dar exagerat, de alcool in timpul trimestrului doi si trei de sarcina asupra sanatatii mentale a copilului.
In studiu au fost inclusi 6355 de copii, urmariti pana la varsta de 47 de luni si 5599 de copii, monitorizati pana la 81 de luni.

Efectele asupra copiilor sunt hiperactivitatea, ce a fost observata in cazul fetitelor din ambele grupe de varsta, si a baietilor din grupa de varsta de pana la 81 de luni.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod