Consumul de vin favorizeaza aparitia maladiei Parkinson

Persoanele care consuma in mod regulat vin prezinta un risc mai crescut de a suferi de boala Parkinson, sunt de parere specialistii.
Oamenii de stiinta britanici sunt de parere ca majoritatea vinurilor pot afecta sanatatea consumatorilor din cauza continutului ridicat de ioni de metal.

Studiul efectuat de Universitatea Kingston s-a bazat pe analizarea vinurilor provenite din 16 tari diferite. Dintre acestea doar cele din Argentina, Brazilia si Italia nu au prezentat niciun risc pentru sanatate.

Pentru a determina gradul de risc, cercetatorii au folosit un intrument numit THQ. Majoritatea vinurilor studiate nu au fost declarate ca fiind periculoase. Cele mai periculoase se pare ca sunt cele din Ungaria si Slovacia.

"Rezultatele studiului sunt ingrijoratoare. Excesul de ioni de metal poate dauna sanatatii, provocand boli precum Parkinson," declara profesorul Declan Naughton.

Sursa: NetDoctor.co.uk
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • IGOR pe 4 Nov 2008, 09:46
    Sanchi, risc

    Domnilor, eu cred ca unii oameni nu au ce face, cand, din prostie, debiteaza si scriu prostii. Se stie ca de milenii oamenii au consumat vin. Singurul risc era si este consumul de vin peste masura si in mod continuu. Ca in toate celelalte activitati ale oamenilor, toate se fac cu masura. Ce este in plus, strica. In cazul nostru, daca vrei sa faci o ciroza la ficat, bei coniac, rachiu si vin pana te lig cateii pe mustata. Dupa care intervin doctorii si preotul. Si s-a terminat. Dar, ca sa spui prostii ca vinul dauneaza sanatatii, ca are in compozitie un anumit element care dauneaza sanatatii, este o aberatie. Pe baza acestor pareri inseamna ca oamenii nu ar trebui sa mai mananca, sa mai bea. Si, cu aceasta ocazie, imi permit sa dau un sfat de bun simti acestor oameni atotstiutori: stati in banca voastra, vedeti-va serios de alte activitati care credeti ca vi s-ar potrivi si nu mai speriati lumea, si asa speriata de multi idioti.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod