Consumul de oua creste riscul aparitiei diabetului de tip 2

Facebook Twitter Comenteaza
Persoanele care consuma un ou pe zi pot prezenta riscuri mai mari de a dezvolta diabet de tip 2, sugereaza un nou studiu, potrivit health24.com . Un studiu pe termen lung, efectuat in Statele Unite pe 57.000 de adulti, evidentiaza faptul ca cei care au consumat cate un nou pe zi au fost cu 58 pana la 77% mai predispusi la diabet de tip 2, comparativ cu cei care nu au mancat oua.

Rezultatele acestui studiu nu indica neaparat ca ouale in sine pot provoca diabet, dar specialistii recomanda limitarea consumului de oua.

"Pe baza datelor prezente, recomandarile noastre sunt ca o persoana sa nu consume mai mult de sase oua pe saptamana.", a declarat Dr.
Luc Djousse de la Harvard Medical School din Boston, coordonatorul studiului.

Colesterolul poate avea un rol important in aceasta problema. Nivelul crescut al colesterolului in cazul participantilor la studiu a fost de asemenea asociat cu aparitia diabetului de tip 2, fiind cunoscut faptul ca galbenul de ou este bogat in colesterol. In studiile efectuate pe animale s-a evidentiat ca dietele bogate in grasimi cresc nivelul de zahar din sange si necesitatea organismului de a produce mai multa insulina, ceea ce sugereaza legatura dintre colesterol si diabet.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • spinum pe 8 Apr 2009, 04:51
    Consum de oua

    E adevarat ca daca consumi mai mult de 6 oua pe saptamana e periculos,dar intrebarea e cum e cel mai bine sa fie consumate?(fierte sau prajite)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod