Consumul de morcovi imbunatateste functionarea plamanilor

Facebook Twitter Comenteaza
Consumul de morcovi imbunatateste functionarea plamanilor

Persoanele fumatoare sau cele care sunt expuse frecvent fumului de tigara trebuie sa consume alimente bogate in vitamina A. Potrivit cercetatorilor acestea ajuta la buna functionare a plamanilor.


In timp ce studia legatura dintre vitamina A, inflamarea plamanilor si emfizem, Richard Baybutt, profesor de nutritie la Universitatea din Kansas, a facut o descoperire importanta: un carcinogen comun din fumul de tigara - benzopiren - conduce la deficienta de vitamina A. Baybutt considera ca datorita protectiei oferite de vitamina A se explica de ce unii fumatorii nu fac emfizem.
"Sunt foarte multe persoane care traiesc si pana la 90 de ani si sunt fumatori... probabil cu ajutorul dietei". Persoanele care incep sa fumeze de la varste fragede sunt predispuse unui deficient de vitamina A, care in timp declanseaza afectiuni precum cancerul.

Morcovii sunt cea mai bogata sursa de carotide. O dieta bogata de carotide a fost asociata cu scaderea cu 20% a cancerului de san postmenstrual si cu 50% a incidentei cancerului de vezica, col uterin, prostata, colon, esofag etc.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod