Consumul de cafea reduce riscul de cancer endometrial

Potrivit unui studiu publicat in revista "American Journal of Obstetrics and Gynecology", cafeaua previne aparitia cancerului endometrial, una din afectiunile cele mai frecvente ale aparatului genital feminin.
Potrivit prof. Carlo La Vecchia la Institutul de Cercetari Farmacologice "Mario Negri" de la Universitatea din Milano, "rezultatele acestei meta-analize arata ca femeile care beau cafea in cantitate redusa sau moderata sunt protejate impotriva cancerului endometrial in procent 13%, fata de cele care beau cafea in cantitati mari si care sunt projate cu 36%".

Noul studiu este corelat cu rezultatele unei alte cercetari in domeniu care a aparut in octombrie 2008 in revista "International Journal of Cancer", prima de acest gen si care se referea la efectul protector al cafelei si ceaiului.


Cancerul endometrial reprezinta cresterea in mod rapid a celulelor endometriale care captusesc uterul si apare frecvent la femeile care au depasit 50 de ani. Este curabil in proportie de 93% daca este depistat intr-o faza incipienta.

Sursa: Lescienze.espresso.repubblica.it
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod