Consultatii stomatologice gratuite pentru copiii institutionalizati

Campania umanitara itineranta "Overland for Smile – Zambet de copil", program de asistenta medicala stomatologica gratuita, destinat copiilor din centrele de asistenta sociala din Europa de Est, se afla deja pentru al patrulea an consecutiv in Romania.
In perioada iunie-septembrie, timp de 16 saptamani, misiunea va activa prin echipe mixte, formate din medici stomatologi italieni impreuna cu medici stomatologi romani. Misiunea acestora este de a consulta si de a trata afectiunile dentare ale copiilor institutionalizati, precum si de a-i initia in profilaxia dentara.

Bilantul celor trei ani de campanie desfasurata in 2006 – 2007 – 2008 se prezinta prin circa 145.000 kilometri parcursi, 203 de centre de asistenta sociala abordate si se concretizeaza in 4607 copii tratati, cu un total de 12.714 interventii efectuate.

In acest an Caravana actioneaza in Romania incepand cu data de 4 iunie, concentrandu-se pe judetele situate in sudul Romaniei, unde este asteptata de peste 1.800 de copii care isi doresc un zambet sanatos.

Cabinetul mobil al Caravanei include 3 unitati complet echipate cu cate 5 instrumentare cu sistem auto-dezinfectant, echipament laser, ultrasunete, aer conditionat, precum si o camera video prin care intreaga actiune poate fi urmarita in direct pe Internet.
Spatiul de tratament a fost gandit in asa fel incat copiii sa se simta cat mai relaxati, prin culori, desene, lumini si muzica sau proiectii de filme de animatie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod