Consultații gratuite și seminarii dedicate pacientelor cu fibrom uterin

Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES oferă, în perioada 1 martie- 31 martie 2016, consultații gratuite pacientelor diagnosticate sau cu suspiciune de fibrom uterin.
Din păcate, incidența fibroamelor uterine a crescut, tot mai multe femei fiind diagnosticate cu această afecțiune încă din tinerețe. De aceea, campania națională “Ramai femeie! Spune NU histerectomiei” continuă și în luna martie. În această lună specială, ne dorim să fim și mai aproape de pacientele care au nevoie de îndrumări și informații cât mai clare și corecte, astfel încât să aleagă cel mai bun tratament disponibil, minim invaziv. Unul dintre aceste tratamente este embolizarea. Mai exact, procedura de embolizare reprezintă alternativa celei chirurgicale, intervenția durând doar 30 de minute, iar pacienta este spitalizată o singură noapte.
Embolizarea uterina oferă garanție pe viață că fibromul nu reapare.
”, a explicat dr. Rareș Nechifor, medic primar radiolog supraspecializat în proceduri de radiologie intervenţională şi terapie endovasculară la Centrele ARES.

Nu ne oprim aici însă. Ca urmare a ratei mare de participare, seminarul “Terapia Fibroamelor Uterine” va avea loc, de asemenea, și în această lună. 50 de paciente cu diagnostic sau suspiciune de fibrom uterin pot participa gratuit la workshop-ul dedicat acestei afecțiuni unde pot afla informații importante despre cauzele, soluțiile și tratamentele disponibile, cât și costurile procedurilor.”, a continuat dr.
Rareș Nechifor. 

Dr. Rareș Nechifor a tratat cu succes peste 10.000 de paciente suferind de fibrom uterin și este Coordonatorul Centrului European de Training și Excelență în Terapia Endovasculară a Fibromului Uterin – singurul centru de excelență din Sud – Estul Europei.

În ceea ce privește simptomele acestei afecțiuni, doar 25% dintre paciente prezintă fibrom simptomatic, depistat în urma investigațiilor medicale, semnalele ingrijorătoare fiind reprezentate de sângerări abundente, dureri în zona pelvisului, infertilitate etc.
Vârsta medie de fibrom simptomatic a scăzut la 32-35 de ani, motivele pentru care fibroamele uterine evoluează fiind: dereglajul hormonal, consumul preparatelor cu soia, consumul cărnii de pasăre de crescătorie (hormoni), Xantohormoni (substanțe chimice din ambalaje plastice; detergenți vase etc), stres, fumat.

Campania “Ramai femeie! Spune NU histerectomiei” se desfășoară în perioada 1 martie- 31 martie 2016. Programările se pot face la numărul: 0745.355.437. 

Seminarul “Tratamentul fibromului uterin” va avea loc pe data de 10 martie, de la ora 17:00, în cadrul Centrelor de Excelență ARES din București, bulevardul Nicolae G.
Caramfil Nr. 85 A, etaj 5, sala Amfiteatru (în incinta spitalului Ponderas). Înscrierile la acest eveniment se pot face contactând numărul 0745.355.437, în limita locurilor disponibile. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod