Concurs de dans pentru seniori

Cand vine vorba de dans putina lume stie ca e o disciplina sportiva cu rigori foarte stricte. Competitia pe ring este mare iar tinerele talente se afirma destul de des. Cu toate acestea exista categoria seniori care isi urmeaza pasiunea pentru dans, dar careia nu i se aloca spatiu competitional pentru ca nu poate promite succese pe plan international.
Competitiile oficiale ale Federatiei Romane de Dans Sportiv incadreaza seniorii la categoria tineret-adulti adica de la 16 ani pana la 35. Pentru ca intre un adolescent entuziast si un dansator trecut de 30 de ani diferentele sunt prea mari, Justin Istrate a creat, in cadrul competitiei nationale de dans sportiv Cupa Hobbydance, o sectiune rezervata exclusiv seniorilor. Limita inferioara de varsta pentru acest concurs este de 30 de ani iar competitia se adreseaza celor pasionati de dans fie ca sunt legitimati, fie ca danseaza doar de placere.
In strainatate categoria "seniori" cuprinde persoanele peste 35 de ani si are la randul sau subdiviziuni (seniori I, II, III).

Cupa Hobbydance se desfasoara la Sala de Sport "Andreea Isarescu" din Voluntari intre 30 octombrie – 1 noiembrie 2009 si este la a VIII-a editie. Anul trecut au participat la aceasta competitie nationala cateva sute de dansatori de toate varstele, din toata tara. Iar la editia din acest an Cupa Hobbydance ne mai rezerva o surpriza.

Asa cum probabil stiti deja, anul 2009 este "Anul prieteniei dintre Japonia si tarile dunarene" iar in ce priveste tara noastra el marcheaza 50 de ani de la reluarea relatiilor diplomatice dintre Romania si Japonia.
In cinstea acestui eveniment au fost organizate, de-a lungul anului, mai multe manifestari cultural-artistice printre care amintim vizita Altetelor Imperiale printul si printesa Akishino din familia imperiala japoneza, spectacole de teatru, expozitii si ateliere de arta nipona precum si manifestari culturale extinse ca Saptamana Japoneza de la Muzeul Satului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod