Comprimat care asociaza doua antiagregante plachetare: aprobat in UE

Facebook Twitter gplus Comenteaza
Comprimat care asociaza doua antiagregante plachetare: aprobat in UE

Medicamentul este indicat pentru prevenirea evenimentelor aterotrombotice la pacienti adulti aflati deja in tratament cu clopidogrel si acid acetilsalicilic.

Comprimatul care asociaza doua antiagregante plachetare, DuoPlavin®/ DuoCover® (clopidogrel 75 mg si acid acetilsalicilic 100 mg sau 75 mg) a fost aprobat in Europa de catre Comisia Europeana.

Acesta este un medicament combinat in doza fixa, pentru continuarea tratamentului in caz de sindrom coronarian acut fara supradenivelare de segment ST (angor instabil sau infarct miocardic fara unda Q), incluzand pacientii care au suferit o angioplastie coronariana cu implantarea unui stent, precum si pentru continuarea tratamentului in caz de infarct miocardic acut cu supradenivelare de segment ST la pacienti tratati medical, eligibili pentru un tratament trombolitic.

Datele rezultate din studii clinice ample au condus la aprobarea si utilizarea Plavix® 75 mg in asociere cu acidul acetilsalicilic (75 mg-325 mg).


Noua formula combina aceste doua antiagregante plachetare intr-un singur comprimat si contribuie la reducerea numarului de comprimate pe care unii pacienti trebuie sa le ia in fiecare zi.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod