Colegiul Medicilor contesta grila de salarizare unica

Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania considera inacceptabila grila propusa de proiectul de lege privind salarizarea unica.
Adoptarea grilei in actuala forma este un indemn direct adresat medicilor de a pleca pe acele meleaguri, unde profesia este respectata si unde medicul isi negociaza retributia in functie de performantele sale.

"Colegiul Medicilor din Romania solicita Parlamentului fie excluderea medicilor din aceasta grila, fie modificarea ei de o asemenea maniera incat sa se respecte munca, calitatea muncii, responsabilitatea si performanta", a declarat prof. Dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.


Potrivit precizarilor sale, nicaieri in lume nu exista o grila de salarizare care sa cuprinda medicii, cu anumite exceptii (cum sunt de exemplu medicii rezidenti sau cei din unitatile de primire urgente). In general insa, medicii sunt platiti pentru servicii medicale prin intermediul unui contract cu casa de asigurari de sanatate. Spitalele nu sunt finantate de la buget, ci tot pentru serviciile prestate.

"Aceasta grila de salarizare aduce o atingere grava demnitati medicale, netinand cont de pregatirea si responsabilitatea pe care o are si de valoarea sociala a muncii medicilor.
De exemplu, un secretar categoria 3 gradul II de la consiliul local al unei localitati cu pana la 3000 de locuitori (4,55) are mai mult decat un medic specialist cu maximum de vechime (3,30). Daca un medic primar cu 40 de ani vechime este plasat abia la un coeficient de 5,25, atunci nu putem vorbi despre o adevarata ierarhizare, ci de un adevarat dispret fata de corpul medical",
a conchis prof. Astarastoae.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihai domunco pe 8 Sep 2009, 09:41
    spaga

    de ce nu luati in calcul si ,,micile atentii,, care trebuie date medicilor, incepind de la 200 euro, chiar daca esti somer, bugetar cu salar de mizerie sau nu ai venituri?

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod