CMR se opune noului proiect pentru concediile medicale

Facebook Twitter Comenteaza
CMR se opune noului proiect pentru concediile medicale

Reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania sunt nemultumiti de reglementarea propusa de Ministerul Sanatatii si aprobata de Guvern prin care pacientii aflati in concediu medical sunt verificati acasa cu politia.

"Este o masura abuziva si politieneasca inacceptabila intr-un stat de drept. Vorbim practic de arest la domiciuliu. Pacientul are un drept la concediu medical, un drept castigat prin plata unor contributii si ca urmare dreptul castigat nu poate fi transformat in obligatia de arest la domiciliu.
In opinia noastra aceasta propunere este o rusine pentru statul roman. Este inadminisibil si vom sesiza toate forurile europene in privinta acestei retineri a pacientului la domiciliu si a verificarii lui de catre politie
", a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Potrivit hotararii de guvern, pacientul trebuie sa fie la domiciliu pe durata concediului medical, in fiecare zi intre orele 8:00 - 11:00, 12:00-17:00 si 18:00 - 20:00.

"Aceasta hotarare pleaca de la premisa ca atat pacientii, cat si medicii sunt infractori.
Aplicarea acestei reglementari va determina medicii sa nu mai prescrie concedii medicale, chiar daca pacientii sunt bolnavi de frica amenzii. Problemele din sistem nu se rezolva prin cresterea numarului de contraventii, cele deja introduse nu au adus un mare castig"
, a continuat prof. Astarastoae.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ungur diana pe 27 Apr 2010, 14:57
    concediul medical

    Este o masura abuziva si politieneasca inacceptabila intr-un stat de drept. Vorbim practic de arest la domiciuliu. Pacientul are un drept la concediu medical, un drept castigat prin plata unor contributii si ca urmare dreptul castigat nu poate fi transformat in obligatia de arest la domiciliu. In opinia noastra aceasta propunere este o rusine pentru statul roman. toate forurile europene in privinta acestei retineri a pacientului la domiciliu si a verificarii lui de catre politie", a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod