Ciupercile scad riscul aparitiei cancerului de san

Potrivit unei noi cercetari, o portie zilnica de ciuperci proaspete scade cu pana la 64% riscul aparitiei cancerului de san.
Studiul, desfasurat in China, a aratat ca femeile care adauga in regimul zilnic, pe langa ciuperci, ceaiul verde sunt si mai protejate de tumorile mamare. Aceasta combinatie scade cu pana la 90% aparitia cancerului.

Potrivit unei cercetari publicate in International Journal of Cancer, pana in prezent nu s-a dovedit ca un consum regulat de ciuperci opreste evolutia si aparitia cancerului. Pentru a demonstra acest lucru este nevoie de studii mult mai aprofundate. Totusi, testele de laborator efectuate pe animale, au ararat ca extractul de ciuperci are proprietati anti-tumorale, iar unele cercetari au demonstrat ca ciupercile actioneaza la fel ca inhibitorii de aromataza - medicamente impotriva cancerului de san.

Sursa: Telegraph.co.uk
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod